Detaljene i hagen som kan lønne seg ved boligsalg

Skal du selge boligen din? Da kan det lønne seg å gi hagen litt ekstra fokus. Med enkle grep kan du løfte boligens helhetsinntrykk.

Detaljene i hagen som kan lønne seg ved boligsalg

Potensielle huskjøpere drømmer gjerne om en villa med en frodig hage der barna kan leke fritt og man kan samle venner på en trivelig uteplass. Uterommet er en viktig del av helhetsvurderingen når man skal kjøpe hus, så det kan lønne seg å sørge for at hagen er i fin stand før et boligsalg. Mange benytter seg av boligstyling innvendig før et salg, og for å få mest mulig ut av salget, kan du sette i gang de samme tankene når det gjelder hagen og uterommet.

Det handler om å vise frem hagens muligheter, og skape et godt førsteinntrykk. Hekken og gressplenen er gjerne noe av det første man møter når man ankommer visning. Derfor er det lurt å sørge for en nytrimmet hekk og en velstelt plen. Med batterimaskiner fra AK-serien til STIHL kan du bruke det samme batteriet både i hekksaksen og gressklipperen. Ikke glem å trimme gresskanter og stedene der gressklipperen ikke kommer til med en gresstrimmer.

LES MER OM AK-SERIEN

 

Inngangspartiet kan friskes opp med eviggrønne prydbusker eller sesongens blomster i krukker. Har du prydbusker som har fått vokse fritt en periode? Da kan du frisere de med en busktrimmer. HSA 26 fra STIHL kommer både med gresskniv og buskkniv, og er perfekt for jobben. Rydd vekk eller kast rot som forstyrrer helhetsinntrykket. Dette gjelder både ved inngangspartiet og i resten av hagen.

2-i-1 GRESS- OG HEKKTRIMMER

 

Gress, mose og sand har lett for å samle seg i sprekker. Sørg også for å rengjøre heller, fliser og terrasse godt før fotografering og visning. En husvask og en grundig vask av utendørs trapper kan også være verdt å bruke tid på. Med en kraftig høytrykksspyler blir jobben enklere. Det er utrolig hvor mye en skikkelig vask har å si!

SE UTVALGTE HØYTRYKKSSPYLERE FRA STIHL

 

Det anbefales ikke å gjøre større arbeider som å bygge ny terrasse, bod eller lekestue, men vis heller frem mulighetene for hva som kan gjøres. Du kan for eksempel få hjelp av en landskapsarkitekt til å tegne opp et forslag for hva som kan gjøres, slik at de nye eierne får inspirasjon og ser mulighetene. Hagemøbler kan med fordel plasseres i ulike grupper rundt på tomten, slik at man får vist mulighetene ved forskjellige solforhold. Blomster eller grønnsaker i krukker kan friske opp uttrykket ytterligere.