Om sporten

STHIL Timbersports

STIHL TIMBERSPORTS® er internasjonale konkurranser i tømmersport. Sporten oppsto i Canada, USA og New Zealand hvor skogshoggere organiserte lokale konkurranser for å avgjøre hvem som var best i yrket. Over tid utviklet disse styrke- og ferdighetsprøvene seg til profesjonelle sportslige konkurranser på høyt nivå. 1985 etablerte STIHL Inc. USA i samarbeid med sportskanalen ESPN STIHL TIMBERSPORTS® som et mesterskap i USA - i 2011 ble 11 konkurranser avholdt i Europa.

Profesjonelle standarder utviklet seg og aktivt oppfordret atletene til å utøve sin idrett på høyt nivå. I løpet av denne tiden har STIHL TIMBERSPORT® etablert seg som den største seriekonkurransen innen tømmersport. Konkurranser arrangeres både på nasjonalt og internasjonalt nivå. Og sesongens absolutte høydepunkt er det årlige verdensmesterskapet, der de beste konkurrerer både individuelt og i lag om verdensrekorder og verdensmestertitler.

I Europa er det i dag over 500 utøvere som aktivt konkurrerer i STIHL TIMBERSPORTS®. Mange av de europeiske utøverne er engasjert i skogen, selv i sitt yrke. I verden er det en del utøvere som praktiserer sporten profesjonelt, og som lever og ånder for den originale ekstremsporten.