Fersk huseier? STIHL har tipsene og maskinene som får hagen pen!

Råd til deg som er fersk huseier

Mange drømmer om en villa med hage der familien kan leke, kose seg og invitere venner. Men hvordan får man i stand en hage, og hva trenger man?

For alle som bygger nytt hus, flytter fra leilighet til enebolig eller investerer i fritidsbolig har STIHL et batterisystem bestående av ulike hagemaskiner som hjelper deg med å få hagen i perfekt stand. AK-systemet gjør at du kan bruke det samme batteriet i flere ulike hagemaskiner. Da sparer du penger, for når du kjøper flere maskiner trenger du ikke kjøpe batteri og lader i tillegg. Batterimaskiner er lette å starte, og de bråker mye mindre enn bensindrevne maskiner. Dermed kan du også bevare nabofreden med dine nye naboer!

Har du kjøpt et hus med en gammel hekk som trenger pleie? En batteridrevet hekksaks gjør jobben for deg. Er hekken veldig høy, anbefales en hekksaks med langt skaft, for eksempel testvinneren STIHL HLA 56, som i juni 2020 ble kåret til best i test av det danske forbrukerrådet Tænk.

En fin gressplen er til glede for store og små. Ønsker du å bruke fritiden på andre ting enn gressklipping, kan en robotklipper være tingen. Testvinneren fra svenske Råd & Rön, iMOW RMI 632 både klipper og gjødsler i form av bioklipping, og sørger for grønn plen hele sesongen. Foretrekker du å klippe på en mer tradisjonell måte, benytter en annen testvinner seg av det samme batteriet som hekksaksen. STIHL RMA 339 C er også kåret til best i test av Tænk i mai 2020, og er en lettstartet og stillegående gressklipper for villahagen.

De stedene gressklipperen ikke kommer til, for eksempel langs kanter og gjerder, bør du benytte en gresstrimmer for å holde det pent. STIHL FSA 57 er perfekt for slike jobber. Også denne maskinen bruker det samme AK-batteriet. Bytter du ut trådhodet med plastkniver slipper du i tillegg å styre med skifte av trimmertråd.

I AK-serien får du også to batteridrevne motorsager, beregnet for mindre oppgaver rundt huset eller rundt hytta. Skal du kappe fyringsved, er en MSA 120 C-B eller en MSA 140 C-B klar for jobben. STIHL har dratt med seg sine 90 års erfaring med motorsager videre inn i de batteridrevne modellene, og firer ikke på kvaliteten.

Skal du rydde opp sagflis, kuttet gress, løv eller grus i oppkjørselen? Eller kanskje blåse snø av bilen en vinterdag? Da får du også løvblåser som benytter det samme batteriet som de andre maskinene i AK-serien. STIHL BGA 56 veier lite, og er velbalansert, men takler effektivt ryddejobbene rundt ditt nye hus.