STIHL batteriproduksjon

Hvordan lages et profesjonelt STIHL-batteri? Finn det ut her. Vi hjelper deg trinn for trinn gjennom batteriproduksjonen ved STIHLs hovedkontor i Waiblingen i Tyskland. Denne videoen vil gi deg et innblikk.

Oversikt: Batteriproduksjon 

  • Produksjon av batteriprodukter hos STIHL siden 2009 
  • Egen batteriproduksjon i Waiblingen inkludert profesjonelle ryggsekkbatterier AR 2000 L og AR 3000 L fra AP-systemet  
  • Produksjon i ulike trinn, fra klargjøring av celleholdere til testing ved slutten av produksjonslinjen  
  • Forutsetter maksimal presisjon og ulike kvalitetssikringstiltak   

Batteriekspertise hos STIHL

STIHL har allerede mange års erfaring som batteriekspert. STIHL har produsert batteridrevne produkter siden 2009.  

I 2016 ble STIHLs kompetansesenter for batteri- og elektroteknologi etablert for å kombinere utviklingen av kraftige batteri- og elektroteknologier, og for å oppfylle STIHLs krav til ytelse og holdbarhet i moderne batteridrevne elektroverktøy. 

Siden 2018 har STIHL også hatt et eget batteriproduksjonsanlegg i umiddelbar nærhet av utviklings- og kompetansesentrene sine.

Profesjonell energi fra Waiblingen

I Waiblingen i Tyskland produserer STIHL de profesjonelle ryggsekkbatteriene AR 2000 L og AR 3000 L fra AP-systemet. Disse ergonomiske og holdbare batteriene er ideelle for kontinuerlig profesjonell bruk, for eksempel med løvblåsere, hekksakser eller kombimotorer.

STIHL AR 2000 L profesjonelt batteri leverer 1015 watt-timer med 60 battericeller. Enheten veier 7,4 kilogram og kan bæres komfortabelt på ryggen.

STIHL AR 3000 L har enda mer kraft. De 90 battericellene leverer 1520 watt-timer energi med en totalvekt på 9,5 kilogram.

Innsikt i STIHLs batteriproduksjon

Hvilke produksjonstrinn er nødvendige, og hvordan sikrer STIHL at alle produktprøvene oppfyller de høye kvalitetskravene under produksjonen? Vi veileder deg gjennom produksjonen.

Hva er særlig viktig i batteriproduksjonen?

Elektrostatiske utladninger utgjør en betydelig risiko gjennom hele batteriproduksjonen. Derfor bruker de ansatte spesielle antistatiske arbeidsklær for å beskytte de elektroniske komponentene som fortsatt er ubeskyttet, under den videre produksjonen.

STIHL har installert ulike kvalitetssikringsprosesser fra cellemontering til sluttkontroll (testing ved slutten av produksjonslinjen) for å sikre best mulig kvalitet ved lading og bruk.

De følsomme komponentene har ingen feiltoleranser i produksjonsprosessene. Derfor krever hvert trinn i batteriproduksjonen maksimal presisjon, slik at det ferdige batteriet oppfyller de høye kvalitetsstandardene både vi og kundene våre forventer.

Fremover

STIHL fortsetter å utvide batteriproduksjonen ved hovedkontoret i Waiblingen og vil også produsere det profesjonelle batteriet AP 500 S lokalt i Tyskland. Samtidig bygges det et nytt produksjonsanlegg for profesjonelle batteriprodukter, Waiblingen Plant 2, som starter opp produksjonen i 2024.

STIHL videreutvikler smarte batterier, slik at brukerne kan tilpasse batteriet enda mer presist til bruksområdet. Dette oppnås for eksempel med smart ladeteknologi som automatisk tilpasser seg den aktuelle arbeidsoppgaven. Dette vil sikre at full effekt er tilgjengelig til riktig tid med maksimal batterilevetid i fremtiden.

Enda mer for teknologientusiaster