Arbeidsteknikk og vedlikehold av verktøyet

Sikkert arbeid

Sikkerhet og fungerende verktøy er viktig i alle prosjekter. Her finner du noen tips om hvordan du arbeider profesjonelt med hvert verktøy.

Batteripleie med STIHL AK 10- og AK 20-batteri i redskapsbod

Pleie av batterier

Enten du bruker hekksakser, motorsager eller robotgressklippere – stadig flere STIHL-verktøy drives av praktiske litiumionbatterier. Her kan du lære mer om fordelene ved elektroverktøy med litiumionbatterier, og hvorfor du ikke trenger å bekymre deg for «minneeffekten».
Tips til vedlikehold av batterier
En STIHL MS 261 C-M bensinmotorsag på en trestubbe i skogen

Tips for motorsager

Vi har samlet noen tips for å gjøre det enklere for deg å bruke motorsagen. Lær hvordan du utfører service på motorsagen og hvordan du sliper og strammer sagkjedet. Her finner du også tips om verneutstyr, riktig drivstoffblanding for motorsager, kapping av ved og sertifisering av motorsager.
Les flere tips til motorsager
Mann klipper blomstereng med FSA 57

Tips til gresstrimmer

I tillegg til riktig verneutstyr og riktig drivstoffblanding til ryddesagen, spiller vedlikehold, arbeidssikkerhet og utskifting av skjæreverktøyet ved behov også en viktig rolle. Vi har også satt sammen litt informasjon om hvordan du starter og oppbevarer ryddesagen på riktig måte, og hvordan du bruker den til å klippe.
Les tips til ryddesager nå
En STIHL HSA 82 T bensindrevet hekksaks på en plen; noen sprayer kvaeløser på klipperedskapet

Slik rengjør du en hekksaks

En hekksaks blir fort skitten når du bruker den. Noe av hemmeligheten ved å få verktøyet til å vare lenge, er å vite hvordan man rengjør det på riktig måte.
Les våre tips til hekksakser nå
STIHL iMOW® RI 422 robotgressklipper på en gressplen foran et hus

Tips til robotgressklippere

Hvis du har en stor hage eller lite tid til å klippe gresset, vil en robotgressklipper være til hjelp. Vi viser deg hvordan du installerer robotgressklipperen og lager en klippeplan. Vi har også tips til hvordan du rengjør, vedlikeholder og gjør klar robotgressklipperen for vinteren.
Les våre tips til robotgressklippere nå

Mer om arbeidsteknologi og vedlikehold av verktøy

Menn med verneutstyr står foran noen felte trær

Verneutstyr

Hvis du vil arbeide sikkert, må du bruke riktige klær og riktig utstyr. Når det gjelder verneutstyr, er STIHL opptatt av at produktene våre skal være behagelige å ha på og gi optimal beskyttelse og sikkerhet.

Mer for teknologientusiaster