STIHL advarer mot forfalskninger

Merke- og produktforfalskning

Advarsel: Ofte må man betale dyrt for det man tror er et kupp, for prisen for en falsk sag er kort levetid, dårlig effekt og fremfor alt dårlig sikkerhet. Men det er ikke alltid prisen gjenspeiler om det er et ekte eller forfalsket produkt. I mange tilfelle ligger prisene bare så vidt under prisen på originalproduktet. På den måten skal det gis inntrykk av at det handler om originale STIHL produkter.

Plagiater er en stor farekilde

Mens STIHL-produkter utmerker seg blant annet ved en streng kvalitets- og sikkerhetsstandard, er dette ikke tilfellet ved plagiater. I mange tilfelle er maskinen ubrukelige bare etter kort tid, og kan ikke repareres på grunn av mangel på reservedeler. I tillegg er sikkerhetsrelevante innretninger ofte defekte eller de mangler helt. Eksempelvis gikk håndbeskyttelsen for den automatiske kjedebremsen - den viktigste sikkerhetsinnretningen på en motorsag - i stykker allerede ved utpakkingen av en forfalsket motorsag.

Spesielt STIHL-motorsager er utsatt for forfalskninger. Plagiatene stammer for det meste fra Kina, og ligner på originale STIHL-produkter, spesielt på grunn av fargene oransje/lysegrå. I tillegg blir kunder ofte lurt av falske klistremerker med merket "STIHL", i mange tilfelle også med kjente modellbetegnelser som "MS 440". Disse motorsagene har ikke annet enn fargene og modellbetegnelsene til felles med originale STIHL-sager.

Hvordan beskytter du deg?

Spesielt såkalt gate-, loppemarkeds- eller bagasjeromssalg er alltid et sikkert tegn på forfalskede, mindreverdige eller risikobeheftede produkter. Det samme gjelder for tilbud på nye produkter på Internett. STIHL selger sine produkter utelukkende via autoriserte forhandlere, noe som borger for originalitet, service og rådgivning. Hos din STIHL-forhandler kan du være trygg på at det du får ikke er billige kopier, men 100 prosent ekte STIHL-kvalitet.

Merk:

I tvilstilfelle kan du henvende deg til din fagforhandler. Vi står gjerne til disposisjon dersom du har spørsmål.  info@stihl.no.

Advarsel mot plagiater Advarsel mot plagiater

Ulemper og farer ved forfalskede produkter. Illustrert i denne videoen.

Vise film (15.08 MB)