Batterifordeler for profesjonelle brukere

Profesjonelle brukere liker å arbeide med STIHL batteridrevne verktøy, fordi de har så mange fordeler. Her presenterer vi de viktigste.

En fagperson fra STIHL sager en trebjelke med en batteridrevet motorsag på et loft, mens en kollega bruker en batteridrevet motorsag i bakgrunnen

Oversikt: Batterifordeler 

 • AP-batterier har mange fordeler, f.eks. at de er integrert i STIHL Connected, at de har en ladenivåindikator og at de kan brukes i regnvær 
 • For de ansatte medfører det fordeler som en ergonomisk design og enkel oppstart
 • For bedrifter er det vanligvis lavere driftskostnader og høyere ytelse  
 • Stillegående, utslippsfritt arbeid i private hager, ved skoler og i boligkomplekser  
 • Fleksibel lading av batteriflåten med nyskapende ladeløsninger som multiladeren eller bottTainer

Generelle batterifordeler 

STIHLs batteridrevne verktøy byr på mange fordeler innen hage-, landskaps- og trepleie samt stell av offentlige grøntområder – for ansatte og bedrifter og for kundene. De gjør det mulig å arbeide effektivt og uten utslipp. Dessuten er de stillegående, kraftige og har lang levetid. 

STIHL AP-system for profesjonell bruk inkluderer et bredt utvalg av batteridrevne verktøy fra ulike kategorier som er spesielt allsidige, takket være høytytende litiumionbatterier og ryggsekkbatterier. Veldokumentert STIHL-kvalitet, de høyeste sikkerhetsstandardene, omfattende tilbehør og smart energi- og ladestyring er inkludert.

Fordeler ved STIHL litiumionbatterier

Litiumionbatterier brukes i alle STIHL batteridrevne verktøy – og de har mange fordeler:

 

 • Lang brukstid 
 • Ingen minneeffekt
 • Lav vekt 
 • Begrenset selvutlading

 

Her er noen av de spesielle fordelene ved AP-batterier:  

 

 • Enkel integrering i STIHL Connected takket være det integrerte Bluetooth-grensesnittet på AP 300 S og AP 500S
 • Indikator for ladenivå med fire grønne lysdioder 
 • Kan brukes i regnvær

 

Batterifordeler ved bruk

De profesjonelle høytytende batteriene må oppfylle ulike krav, avhengig av bruksområdet, og vise ulike styrker for spesifikke bruksområder.

En mann gir et STIHL-batteri til en kollega, og begge står bak et lasteplan med en bottTainer og en STIHL batteridrevet motorsag og andre elektroverktøy

Også arbeid i private hager krever et bredt spekter av utstyr.

Private hager

Arbeid med batteridrevne verktøy i private hager krever et bredt utvalg av elektroverktøy. Alle nødvendige verktøy kan betjenes med AP-systemet. Som regel brukes hvert elektroverktøy bare en kort stund, så batterilevetiden er mer enn god nok. 

Når de brukes i private hager, oppveier fordelene ved de brukervennlige, fleksible batteridrevne verktøyene fordelene ved bensindrevne verktøy, ettersom de verken støyer eller produserer ulukt.

Utforsk batteridrevne verktøy for private hager

En mann i verneutstyr sager en trestamme i et grøntområde med en STIHL batteridrevet motorsag

Kraftige batteridrevne motorsager egner seg for trepleie.

Trepleie 

For trepleie i private og offentlige rom kreves lette, fleksible verktøy som kan brukes stille og uten utslipp. Disse praktiske batteridrevne verktøyene kommer virkelig til sin rett når det gjelder vedlikeholdsklipping. Oppstart uten startsnor går betydelig raskere og enklere enn med konvensjonelle bensindrevne elektroverktøy.

En mann i arbeidsutstyr bruker en batteridrevet løvblåser til å blåse en sti i parken ren for løv

Løv kan fjernes utslippsfritt med batteridrevne løvblåsere.

Offentlige og større private hager

Hagevedlikehold for velstående privatkunder, banker og stiftelser, på kirkegårder, i boligkomplekser, i lokale parker og ved skoler medfører visse utfordringer. Her er det gjerne ønskelig med stillegående og utslippsfri arbeid uten ubehagelige lukter.  

Når det gjelder støy- og utslippskontroll, har batteridrevne elektroverktøy store fordeler sammenlignet med bensindrevne elektroverktøy – både for kunder og alle i arbeidsmiljøet.

Bestill batteridrevne verktøy for offentlige miljøer

Fleksibel og kraftig: STIHL batteriteknologi

Kraftig, profesjonell batteriteknologi fra STIHL gir lang batterilevetid og smart energi- og ladestyring. Den kan brukes effektivt til landskaps-, hage- og trepleie og stell av offentlige grøntområder. Noen profesjonelle batterier og batteridrevne verktøy produseres også i Tyskland.

Driftstimer for profesjonelle batterier 

Følgende tabell viser driftstidene til profesjonelle batterier angitt som «opptil ... minutter»1 for motorsagene, for å gi deg en enkel oversikt. Verdiene for alle andre profesjonelle produkter finner du i denne oversikten: Batterilevetid og ladetider (driftstimer)

  AP 200
(187 Wh batteristrøm2 )
AP 300
(227 Wh batteristrøm2 )
AP 300 S
(281 Wh batteristrøm2 )
AP 500 S
(337 Wh batteristrøm2 )
MSA 160 C-B 42 min3 50 min 62 min 74 min
MSA 161 T 42 min3 50 min3 62 min 74 min
MSA 200 C-B 35 min4 40 min3 50 min 60 min
MSA 220 C-B 32 min4 37 min4 40 min3 48 min
MSA 220 T / MSA 220 TC-O 16 min4 25 min4 29 min3 34 min
MSA 300 / MSA 300 C-O - - - 20–44 min

1 Oppgitt batterilevetid per lading og arealspesifikasjoner er omtrentlige verdier og kan variere etter hvordan verktøyet brukes, og hva som kappes.
2 Energiinnholdet er basert på celleprodusentens spesifikasjoner. Den faktiske effektkapasiteten som er tilgjengelig under drift, er satt lavere for å øke brukstiden.
3 Anbefalt skjæreredskap
4 Redusert verktøy-ytelse

Vær oppmerksom på at batteriets driftstid og arealspesifikasjoner for hver batterilading er estimater som kan variere avhengig av hvordan verktøyet brukes, og hva som kappes.

AP 500 S 

AP 500 S setter nye standarder med sin nyskapende batteriteknologi, der batteriene er flate og stablet oppå hverandre. De unike og robuste cellene leverer mer kraft og har større kapasitet. I tillegg sørger teknologien for dobbelt så lang brukstid og dobbelt så mange ladesykluser som alle andre STIHL-batterier.

Nyskapende ladeløsninger

Med STIHL kan batteriflåten lades fleksibelt og enkelt holdes styr på. Enten det er på verkstedet, på kontoret eller på reise – du finner den ideelle ladeløsningen for ethvert behov.

En mann bruker en bærbar PC på et verksted.

STIHL Connected – fordeler ved nettverkstilkobling  

Med STIHL Connected har du alltid oversikt over de tilkoblede elektroverktøyene dine – også når du er på farten. Det gjør det enklere for deg å overholde vedlikeholdsintervallene – både av hensyn til de ansattes sikkerhet og for å forlenge verktøyenes brukstid. Det gjør det også mulig å skifte verktøy i tide når det trengs, for å minimere nedetiden.

STIHL AR 2000 L og AR 3000 L ryggsekkbatterier og STIHL AP 500 S og AP 300 S batterier kan kobles til og administreres som elektroverktøy via et integrert Bluetooth®-grensesnitt. Dermed kan brukstiden og serienummeret raskt vises i STIHL Connected-appen og i STIHL Connected-portalen. Med batteriene STIHL AP 300 S og AP 500 S er det også mulig å evaluere batteristatusdata som ladesykluser, tilstand og – for AP 300 S – ladenivå.

Finn ditt batteridrevne verktøy

Enda mer for teknologientusiaster