STIHL kappeskiver: presise, robuste, allsidige og pålitelige

Når du bruker kappemaskiner til å arbeide med de hardeste materialene, vil det å ha de riktige kappeskivene utgjøre hele forskjellen. Finn ut mer her.

En mann på en byggeplass som arbeider med en STIHL TS 500i kappemaskin

STIHL kappeskiver – kapp i de hardeste materialene

Kappeskivene overfører kraften fra kappemaskinens inn i materialet som skal kappes. Det medfører betydelige utfordringer å arbeide med kappemaskiner, og kravene som stilles til disse verktøyene er tilsvarende høye. Kappeskivene våre oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene, slik at du alltid oppnår presis kapping og sikker drift av maskinene på byggeplassen, til veiarbeidet eller under redningsoperasjoner. Dette er mulig takket være nyskapende produksjonsteknikker og optimal koordinering av STIHLs kappeskiver og kappemaskiner.

De ulike typene kappeskiver

STIHLs kappeskiver kan deles inn i to hovedkategorier: slipende kappeskiver (slipeskiver) og diamantkappeskiver. Her er forskjellene:

Slipeskiver

En mann som bruker en STIHL TS 500i kappemaskin med slipeskive på en byggeplass

STIHLs slipeskiver er laget av glassfiber, harpiksbindere og slipende korund. Disse materialene blir blandet, formet og brent for å fremstille det ferdige produktet. Dette sikrer at komponentene limes sammen optimalt. Den spesielle behandlingen av skivene og de tredobbelte glassfiberdukene sikrer feilfri stabilitet ved senere bruk – også ved svært høye hastigheter. Slipeskiver er betydelig billigere enn diamantskiver, og styrken ligger særlig i bearbeiding av metaller og støpejernsrør.

Diamantskiver

STIHL TS 440 kappemaskin med diamantskive i bruk

Diamantkappeskiver er allsidige kappeskiver som egner seg til bearbeiding av en lang rekke materialer. Særlig når de brukes på naturstein, betong og asfalt utgjør de en stor forskjell sammenlignet med andre skivematerialer.

Hovedbladet er laget av spesialstål som er herdet og forspent. Denne spesielle behandlingen av hovedbladet sikrer at skiven forblir stabil og pålitelig selv under tung belastning – og ved hastigheter helt opp i 360 km/t.

Diamantene plasseres nøyaktig der de skal på kappeskivens skjæresegment ved hjelp av en sintreprosess under høyt trykk og blir innlemmet i segmentet på en optimal måte. Sintring ved høy varme skaper en svært holdbar sammensetning uten spalter, noe som gir optimal skjæring. Det ferdige skjæresegmentet sveises til hovedbladet. I motsetning til ved direkte sintring av skivene gir denne prosessen en svært robust forbindelse som på en optimal måte overfører kraften til kappemaskinen slik at den kan kappe selv de hardeste materialene.

STIHL kappeskiver

STIHL kappeskiver er optimalt tilpasset kappemaskinene våre – til sammen garanterer de at du kan arbeide effektivt, komfortabelt og sikkert. Ved å utvikle komponentene sammen kan vi oppnå lang levetid med rask og presis skjæring. De spesielle produksjons- og bearbeidingsteknikkene vi bruker til å produsere kappeskivene våre, gir mindre vibrasjon under kapping og gjør at kappeskivens kraft kan overføres til det bearbeidede materialet på en optimal måte. Det brede utvalget inkluderer riktige kappeskiver for det spesifikke bruksområdet og de konkrete arbeidsbetingelsene, slik at du kan få mest mulig ut av kappemaskinen.

Ønsker du personlig rådgivning?

Sammendrag: Kappeskiver

  • STIHLs kappeskiver oppfyller de høyeste kvalitetsstandardene og er optimalisert for bruk med STIHLs kappemaskiner.

  • De spesielle produksjons- og bearbeidingsteknikkene vi bruker til å produsere kappeskivene våre, garanterer at du kan arbeide trygt, effektivt og ergonomisk.

Mer om nyskapende teknologier