STIHL ErgoStart

Komfortabelt fra begynnelsen av

STIHL ErgoStart

Aldri har det vært så lett å starte. Med den nyskapende STIHL ErgoStart kan du starte STIHL maskiner enkelt, ukomplisert og uten store kraftanstrengelser. Dette er mulig takket være en ekstra fjær mellom veivakselen og startsnorhjulet. STIHL maskiner med STIHL ErgoStart er merket med "E" i modellbetegnelsen.

Klare fordeler

  • Lavere kraftbehov: Maksimalbelastningen ved start av motoren blir betydelig redusert.
  • Rolig, jevnt drag i starthåndtaket: Du vil ikke lenger merke punkter med stor motstand når du drar i starthåndtaket.
  • Langsommere starthastighet: Det er ikke lengre nødvendig med så høy hastighet når du drar i startsnoren.
  • Pålitelig start: Motoren starter problemfritt og pålitelig, uavhengig om du drar kraftig eller langsomt i startsnoren.

Slik fungerer det

Et jevnt drag med to fingre er nok: Sammenlignet med tradisjonelle startanordninger kan du dra to tredjedeler langsommere ved bruk av STIHL ErgoStart. Med et jevne draget i startsnoren spennes fjæren mot kompresjonstrykket. Slik unngår du områder med stor motstand og rykkete bevegelser. Fjæren avgir automatisk den lagrede energien til veivakselen, slik at den blir satt i bevegelse og sørger for at motoren starter pålitelig.

Mellom snorhjulet og veivakselen finnes et fjærhus med fjærer og to medbringere. Kraften fra trekking i startsnoren spenner fjæren mot kraften som stempelet setter imot ved kompresjonen. Hvis energien fra den spente fjæren er større en kraften som stempelet setter imot ved kompresjonen, dreies veivakselen rundt og motoren starter.

Mer informasjon

Med et vanlig startsystem må du gjøre rykkete, raske bevegelser, men med STIHL ErgoStart hold det rikelig med et rolig, jevnt drag i startsnoren. Resten tar ErgoStart-systemet seg av. Det blir ingen unødvendig, forstyrrende motstand fra kompresjonen.