Riktig drivstoffblanding til bensindrevet gresstrimmer eller ryddesag

Den bensindrevne gresstrimmeren bruker en blanding av bensin og motorolje. Bruk riktig blanding for å holde verktøyet i god stand i mange år fremover.

En mann står foran noen busker og fyller drivstofftanken til en STIHL gresstrimmer med en stor flaske

Riktig blandingsforhold for drivstoffet til gresstrimmeren

Det er viktig at gresstrimmeren eller ryddesagen går på en drivstoffblanding som er laget etter riktig oppskrift: Feil type drivstoff og feil blandingsforhold kan føre til alvorlige skader, for eksempel ved at stempelet setter seg fast, at det blir omfattende slitasje og til slutt kortere levetid for gresstrimmeren. Husk på følgende blandingsforhold når du blander drivstoff til trimmeren din: 

Når du bruker STIHL 2-takts motorolje 

1:50 = 1 del olje + 50 deler bensin 

Når du bruker andre produkter

Alle totaktsoljer du bruker i gresstrimmeren, må være TC-klassifisert. Du kan bruke samme blandingsforhold for drivstoffet som med STIHL motorolje:

1:50 = 1 del olje + 50 deler bensin

En mann fyller STIHL HP 2-takts motorolje i et målebeger

Regne ut proporsjoner 

Eksempel på blandingsforhold for drivstoff

Du kan få et blandingsforhold på 1:50 med 5 liter bensin og 100 milliliter olje. 

Hvilken type bensin skal jeg bruke i drivstoffblandingen?

Bensinen du fyller i drivstoffblandingen til gresstrimmeren, trenger et oktantall på minst 90 RON. Bensinen som er tilgjengelig på bensinstasjoner i Norge, er blyfri og har et oktantall på 95/97/98 RON, noe som også er bedre for brukernes helse og for miljøet. Bruk drivstoff av høy kvalitet for å oppnå best mulig ytelse. 
En samling kanner, blant annet en flaske STIHL HP Super 2-takts motorolje og en oransje kombinasjonskanne

Hva slags motorolje skal jeg bruke i drivstoffblandingen?

Du bør bare bruke olje av høy kvalitet til 2-taktsmotorer som oppfyller kravene til TC-klassifisering. Vi anbefaler STIHL 2-takts motorolje, som er spesialutviklet for STIHL-verktøy og som vil forlenge levetiden til gresstrimmeren din. 

Forsiktig: Dårligere produkter kan skade motoren, tetningsringene og drivstofftanken på trimmeren din. 

Blandingsinstruks: Bland væskene sammen i en kanne som er godkjent for drivstoff – STIHL selger kombinasjonskanner som passer til dette. Hell først i oljen, deretter bensinen. Lukk kannen helt tett og rist godt for å blande væskene. Nå kan du bruke drivstoffblandingen i tanken til gresstrimmeren eller ryddesagen din. Vær forsiktig når du åpner kannen, i tilfelle det har bygget seg opp trykk på innsiden. 

Bruksanvisning for STIHL gresstrimmer

Finn og last ned bruksanvisningen for STIHL gresstrimmer her. 

Drivstoffblanding for STIHL gresstrimmer

Klippet gress i forgrunnen med et langt og vilt buskas bak.

Riktig drivstoffblanding til gresstrimmeren din – krever ikke blanding

Bruk av uegnet drivstoff eller feil blandingsforhold kan skade gresstrimmeren. Den enkleste måten å gi STIHL-redskapene den beste behandlingen på, er å velge STIHL MotoMix, som er ferdigblandet drivstoff som ikke inneholder etanol, som er spesialutviklet for redskapene våre og som garanterer høy ytelse og lang levetid.

Sammendrag: gresstrimmer drivstoffblanding 

  • Bruk av riktig drivstoffblanding i gresstrimmeren beskytter den mot skader, for eksempel at stempelet kjører seg fast 
  • Vi anbefaler å bruke STIHL 2-takts motorolje sammen med bensin i blandingsforholdet 1:50 – det vil si 1 del olje til 50 deler bensin 
  • Hvis du bruker et annet oljemerke, må du sørge for at det er TC-klassifisert. Bruk samme blandingsforhold på 1:50 
  • STIHL MotoMix er perfekt for bensindrevne gresstrimmere – det er en ideell drivstoffblanding som er ferdig blandet og spesialutviklet for motoren. Den har lite utslipp, men høy ytelse og lang holdbarhet