Slik skifter du gresstrimmertråd

Planlegger du å skifte trimmertråd i ryddesagen? Vi viser deg hva du bør tenke på når du gjør dette.

Person som vikler klippetråd inn i en STIHL FSA 57 batteridrevet ryddesag

Oversikt: Slik skifter du trimmertråd

  • Forskjellige STIHL klippehoder, klippetråder og trådspoler passer til ulike bruksområder
  • Legg klippetråden i vann i 24 timer før du skal vikle den opp eller bruke den

  • For å skifte ut trimmertråden må du åpne trimmerhodet eller. Hvis verktøyet er utstyrt med den praktiske funksjonen, er det bare å sette inn tråden. Da sier man at hodet er «ladet».

  • Vikle på klippetråden ved å vri på hodet

  • Eller du kan bruke en ferdigfylt spole

Slik skifter du trimmertråd: tre mulige metoder for STIHL trimmerhoder

Enten tråden er utslitt, eller du bare vil at ryddesagen eller gresstrimmeren skal oppfylle nye krav, vil det før eller senere være på tide å skifte trimmertråden. Det finnes i utgangspunktet tre forskjellige metoder for å vikle trimmertråd på et STIHL trimmerhode.

Standard trimmerhoder: Ta trimmerhodet ut av fra ryddesagen og åpne det. Så kan du vikle den nye trimmertråden over på den eksponerte spolen. Pilene hjelper deg å vikle trimmertråden riktig vei. Hvis du ikke ønsker å gjøre dette selv, vil en STIHL-forhandler i nærheten gjerne hjelpe deg.

Komfort-trimmerhoder: Med disse trimmerhodene kan du enkelt vikle på trimmertråden fra utsiden. Bare sett inn ønsket trådlengde i trimmerhodet og vikle den rundt trådspolen ved å vri på undersiden av trimmerhodet. Dette vil vikle tråden på spolen uten at hodet må tas fra hverandre. Det eneste du må passe på her, er at trimmertråden stikker like langt ut fra begge sider av trimmerhodet før du vikler den opp. Trimmerhoder med denne funksjonen er merket med bokstaven «C» for comfort (komfort) i modellnavnet.

Det finnes også et tredje alternativ for utskifting av trimmertråd som passer til både standard- og komfort-trimmerhoder: Åpne trimmerhodet og sett inn en ferdigfylt spole.

Den riktige klippetråden for enhver utfordring

Planlegger du å skifte ut trimmertråden, men lurer på hvilken tråd som passer best til STIHL ryddesag? En tommelfingerregel sier at jo lengre og tettere gresset er, desto tykkere bør tråden være. STIHL trimmertråder kommer i forskjellige farger, som hver representerer en bestemt diameter for at det skal være lettere å gjenkjenne den og plassere den rett vei. Røde klippetråder har for eksempel alltid en diameter på 2,7 millimeter. Følgende veiledning vil hjelpe deg med å finne ut hvilken klippetråd som er best for oppgaven du skal utføre, og hvilken farge du skal se etter:

Vær oppmerksom på dette: Jo tykkere tråden er, desto mer kraft trenger du for å oppnå et rent kutt. Så for å forstå hvilken trimmertråd du skal bruke, må du vurdere både klippehodene og passende gresstrimmere, buskryddere og ryddesager.

For å hjelpe deg å holde oversikt over de viktigste punktene har vi laget en oversikt over all viktig informasjon om klippetråder, klippehoder og knivblader på våre sidene for produkttilbehør. 

Klargjøre klippetråden for innvikling og riktig oppbevaring

Sist, men ikke minst: For å sikre riktig oppbevaring og optimal klargjøring av klippetråden anbefaler vi at du legger klippetråden i vann 24 timer før du skal bruke den.

Plastbeholder med utkveilet trimmertråd og et STIHL trimmerhode

Klippetråder mister fuktighet og dermed elastisitet over tid. Ved å senke dem ned i vann, blir begge restituert bedre, noe som sikrer at de slites ut saktere.

Det er forresten ikke nødvendig å vikle ut tråden for å bløtlegge den: Du kan ganske enkelt legge den ladede spolen med trimmertråd rett vann.

Det betyr også at du ikke trenger å bekymre deg for å oppbevare tråden: Du kan ganske enkelt la den ligge i gresstrimmeren til neste gang du bruker den.