Brukerveiledning: Vedlikehold av MOW® robotgressklipper

Robotgressklipperen trenger regelmessig vedlikehold for å fungere effektivt og pålitelig. Vår guide til stell og vedlikehold av iMOW® gjør det enkelt.

STIHL iMOW® Mähroboter 422 vor der Wartung auf grünem Rasen

Hvorfor regelmessig vedlikehold er viktig

En iMOW® robotgressklipper utsettes for slitasje hver dag den klipper plenen. Følg et program for ukentlig og årlig vedlikehold for å holde robotgressklipperen i topp stand lenger. Her er alt du trenger å vite. 

Klargjøre ¡MOW® for vedlikehold

Slå på deaktiveringsenheten før du utfører vedlikehold på robotgressklipperen. Bruk alltid solide hansker, særlig når du arbeider med klippekniven. Trekk ut strømstøpselet når du skal utføre vedlikeholdsarbeid på ladestasjonen.

Viktig merknad: Følg trinnene som er beskrevet i brukerhåndboken for alt vedlikeholdsarbeid. STIHL-forhandleren kan utføre vedlikeholdsarbeidet for deg hvis du foretrekker å ikke gjøre det selv.

Verdien av vedlikehold

Jo mer du bruker på å vedlikeholde robotgressklipperen, desto færre problemer vil du få. Ta vare på iMOW® regelmessig, så vil den fungere godt i mange år. 

Når du skal utføre service på robotgressklipperen

Ukentlig vedlikehold og årlig service av iMOW® robotgressklipper vil sørge for at den holder seg i god stand. Vi anbefaler følgende vedlikeholdsprogram for robotgressklippere: 

En STIHL iMOW® 422 robotgressklipper i ladestasjonen

Daglig vedlikehold

Se raskt over robotgressklipperen hver dag den er i bruk. Kontroller hvordan maskinen ser ut, og om ladestasjonen er intakt. Sørg for at området som skal klippes, er fritt for gjenstander som kan skade iMOW®. 

Undersiden av en STIHL iMOW® 422 robotgressklipper rengjøres med kost

Ukentlig vedlikehold

Deaktiver klipperen og snu den på siden. Fjern skitt fra huset med en myk klut og rengjør knivbladene med en kost. Bruk en trepinne til å fjerne eventuelle gresstuster som sitter fast i huset eller klippeaggregatet. Vi anbefaler også at du sjekker disse delene ukentlig som en del av vedlikeholdsprogrammet for robotgressklipperen. Du finner mer informasjon i artikkelen om rengjøring av iMOW®.

 

Årlig sjekk

Ta med robotgressklipperen til STIHL-forhandleren din for en vintersjekk, som en del av det årlige vedlikeholdsprogrammet. Forhandleren vil kontrollere den for slitasje og se på batteriet, programvaren og den elektroniske modulen. 

Klargjøre robotgressklipperen for lang tids lagring

Det er enkelt å klargjøre iMOW® robotgressklipper for oppbevaring ved slutten av vekstsesongen. Etter litt vedlikehold og rengjøring er gressklipperen klar til å gå i dvale i den kalde årstiden. I denne artikkelen lærer du hvordan du klargjør iMOW® for vinteren.

Er du usikker på hva iMOW® trenger? STIHL-forhandlerne våre svarer gjerne på spørsmålene du har

Sammendrag: vedlikehold av robotgressklipper

  • Utfør regelmessig vedlikehold for å sikre at robotgressklipperen fungerer godt i mange år
  • For å forberede vedlikeholdsarbeider kan du slå på deaktiveringsenheten og bruke solide hansker
  • Følg et program for daglig, ukentlig og årlig vedlikehold av robotgressklipperen
  • Du kan ta med robotgressklipperen til forhandleren for vedlikehold hvis du foretrekker det
  • Kontroller og rengjør robotgressklipperen for å forberede den for vinteroppbevaring