Slik klargjør du robotgressklipperen for vinterlagring

Med den første frosten er det på tide å klargjøre og vedlikeholde robotgressklipperen for vinteren. Denne veiledningen gjør det enkelt å klargjøre robotgressklipperen for vinteren.

 STIHL iMOW® Mähroboter 422 wird mit einem Tuch gereinigt und winterfest gemacht

Derfor trenger robotgressklipperen en vinterferie

Sent på høsten vokser gresset i plenen svært sakte, og selv om det skulle være bart, gir det som regel liten mening å klippe gresset om vinteren – faktisk kan det skade både plenen og robotgressklipperen. Så når det blir kaldt ute, kan den lille hagehjelperen din få en velfortjent vinterdvale.

Lave temperaturer, snø og regn kan skade den følsomme elektronikken i iMOW®, så du bør oppbevare den innendørs om vinteren. Du bør også beskytte ladestasjonen mot fuktighet mens iMOW® er til vinterlagring. 

Når bør jeg stue vekk robotgressklipperen for vinteren?

Den siste klippingen av plenen bør skje i god tid før det blir kuldegrader, nærmere bestemt når temperaturen ofte går under 10 °C eller deromkring. Noen steder i landet dette være allerede i september, andre steder kan det være mot slutten av oktober. Da vil det være på tide å ta robotklipperen ut av drift for vinterlagring. 

STIHL iMOW® 422 robotgressklipper i ladestasjonen på en plen

Om våren begynner gresset å våkne fra vinterdvalen, og robotgressklipperen må gjøres til sesongens første klipp. 

Når kan jeg bruke robotgressklipperen igjen etter vinteren?

Det avhenger av hvor du bor og de aktuelle værforholdene. Mange steder kommer de første varme soldagene i april, og i mai er ser man mange steder tydelige tegn på at hagesesongen er i gang – og da vet man at vinteren er over. 

Vil du helst at noen andre skal ta seg av service og oppbevaring av robotgressklipperen din om vinteren? STIHL-forhandlerne våre hjelper deg gjerne hvis du har spørsmål, og kan utføre alt viktig arbeid på iMOW®-klipperen din ved behov.

Slik klargjør og oppbevarer du robotgressklipperen om vinteren

Det er bare noen få trinn du må ta for å klargjøre robotgressklipperen for vinterlagring. 

Vinterservice for robotgressklipperen

Vi anbefaler at du tar med robotgressklipperen til en STIHL-forhandler for å få en årlig kontroll i vintermånedene. Dette inkluderer inspeksjon av sensitive komponenter som batteri, elektronikk og programvare. 

Sammendrag: klargjøre robotgressklipperen for vinterlagring 

  • Frost og snø kan skade robotgressklipperen, så du bør oppbevare den på et tørt og varmt sted om vinteren
  • Du bør sette robotgressklipperen til oppbevaring senest om
  • høsten, før det begynner å bli ordentlig kaldt
  • Sørg for at iMOW® er i god stand. Før du setter den bort for vinteren, må du undersøke om robotgressklipperen er skadet. Om nødvendig kan du ta den med til en kvalifisert forhandler og få den reparert.
  • Rengjør robotgressklipperen grundig før du setter den bort for vinteren
  • Oppbevar robotgressklipperen på et tørt, innelåst sted om vinteren